Поділитись:

Україна опустилася у рейтингу країн із найбільш інноваційною економікою

Вівторок, 17 січня 2017, 10:10
Україна опустилася у рейтингу країн із найбільш інноваційною економікою

Україна опустилася на одну позицію і зайняла 42-е місце в рейтингу країн із найбільш інноваційною економікою Bloomberg Innovation Index.

Про це повідомляє БізнесЦензор.

Поруч з Україною у рейтингу розташована Хорватія (41-е місце) і Сербія (43-е місце). Польща піднялася в рейтингу на одну сходинку вище і зайняла 22-е місце. Словаччина піднялася на три сходинки і займає 36-е місце. Угорщина піднялася на три сходинки і займає 27-е місце рейтингу.

Росія в цьому рейтингу опустилася на 14 рядків і посіла в ньому 26-у позицію. Вона втратила позиції найбільше. Bloomberg пояснює таке падіння санкціями щодо Москви і наслідками падіння цін на енергоносії.

Україна опустилася у рейтингу країн із найбільш інноваційною економікою

Перше місце рейтингу країн з найбільш інноваційною економікою зберегла Південна Корея, друге посіла Швеція, третє – у Німеччині.
При складанні рейтингу агентство брало в розрахунок витрати на наукові дослідження і розробки, а також кількість публічних високотехнологічних компаній в країні

Південна Корея очолює рейтинг завдяки найбільшою серед фігурують в дослідженні країн питомої величиною витрат на наукові дослідження і розробки, патентної активності, виробництва з доданою вартістю і рівнем вищої освіти.

Надрукувати
мітки:
коментарів