Поділитись:

Україна цьогоріч відправила до Африки майже 200 тисяч тонн зерна

Понеділок, 23 січня 2023, 20:14
Україна цьогоріч відправила до Африки майже 200 тисяч тонн зерна

Від початку року Україна відправила до Африки 194,4 тис. тонн агропродукції на 8-ми суднах, із яких – 46,5 тис. тонн пшениці.

Про це в понеділок, 23 січня, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що днями з порту Чорноморськ вийшло четверте судно в рамках ініціативи Grain from Ukraine. AMIRA HANA доставить до порту Джибуті 30 тис. т пшениці, а звідти українське зерно буде спрямоване до Ефіопії. Загалом до Ефіопії, яка перебуває на межі голоду, Україна вже доправила 238,3 тис. т пшениці.

За останні сім днів у межах «зернового коридору» Україна відправила 871 тис. т агропродукції. Кукурудзи експортовано 387 тис. т пшениці – 287 тис. т 

Найбільше агропродукції від початку роботи «зернової ініціативи» поїхало до Африки у жовтні 2022 року. Тоді було завантажено 25 суден, загальний тоннаж становив 571,4 тис. т агропродукції.

Повідомляють, що за останній тиждень не збільшилася добова кількість виходів суден з українських портів. Досі спостерігається найнижчий показник за всі майже 6 місяців роботи коридору – 2-3 судна на добу. Основна причина цьому – штучне перешкоджання роботі «зернової ініціативи» з боку російських інспекторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів