Поділитись:

Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)

Понеділок, 23 січня 2023, 12:09
Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)

Упродовж минулого року на Волині охоронці кордону затримали 767 порушників законодавства з прикордонних питань, виявили 154 одиниці зброї, майже 400 боєприпасів та 53 кілограми наркотичних речовин, припинили 18 спроб незаконного переміщення товарів поза пунктами пропуску.

Про це у понеділок, 23 січня, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

Торік кордон в межах області перетнули понад 3,3 мільйона осіб та майже мільйон транспортних засобів.

З різних причин прикордонники Волинського загону не пропустили через державний рубіж більш ніж 5,5 тисяч осіб, 5 169 із них – у період воєнного стану.

Під час прикордонного контролю інспектори виявили 430 правопорушників, які намагалися незаконно перетнути українсько-польський кордон з підробленими документами. 

Близько 150 спроб виїзду за кордон чоловіками призовного віку по «липових» документах припинили оперативники прикордонного загону. У взаємодії з іншими правоохоронними органами затримали трьох організаторів вказаної протиправної діяльності, в тому числі одного іноземця.

Крім того, прикордонники встановили дев'ять протиправних груп, учасники яких з використанням безпілотників незаконно переміщували за кордон тютюнові вироби, з них п'ять – дискредитували. В результаті санкціонованих обшуків вилучені безпілотні літальні апарати та інші речові докази вчинення протиправної діяльності. 

Також в результаті оперативних заходів вилучили понад 95 кілограмів бурштину.

За вчинені кримінальні правопорушення засуджені 25 громадян України, троє з яких – за причетність до колабораційної діяльності.

Також торік правоохоронці задокументували дванадцять три спроби надання подорожніми неправомірної вигоди за безперешкодний пропуск через кордон.

Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото)Волинські прикордонники торік виявили 154 одиниці зброї та 53 кіло наркотиків (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів