Поділитись:

Скоро буде ухвалено рішення, – глава Міноборони Німеччини щодо танків для України

Понеділок, 23 січня 2023, 09:54
Скоро буде ухвалено рішення, – глава Міноборони Німеччини щодо танків для України

фото ілюстративне

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння в питанні ухвалення рішення про постачання танків Leopard 2 Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю ARD, – пише «Європейська правда».

«Це не просто питання постачання або непостачання цих танків, а й зважування наслідків бездіяльності, а також дій. «Leopard» – це важка броньована зброя, яка також може бути використана в наступальних цілях. І ви повинні дуже добре подумати, коли передаєте їх. Скоро буде ухвалено рішення. Але це залежить від багатьох факторів», – сказав Пісторіус.

Він вважає, що в інтересах Німеччини і Європи робити це обережно і виважено, «а не поспішно або легковажно».

«Рішення ухвалюються тоді, коли вони необхідні – і це відбувається в канцелярії. Серед іншого, йдеться про питання безпеки власного населення і твердження, що ми не хочемо ставати стороною у війні. І водночас усіма силами підтримувати Україну, щоб перемогти в цій війні», – сказав Пісторіус.

Міністр зазначив, що є й інші держави, «які можуть зробити свій внесок». Одна з них «діяла спільно та узгоджено як союзники на всіх етапах під час цієї жахливої війни» і мала хороший досвід у цьому процесі.

На запитання про заяву, що він хоче перевірити запаси танків Бундесверу, міністр відповів, що його робота «набагато ширша і точніша, ніж просто підрахунок того, скільки танків «Leopard» є і скільки їх може бути поставлено».

Насамперед його хвилюють оперативні можливості і терміни, а також координація з партнерами і промисловістю. Він хоче бути готовим до можливого рішення про постачання танків «Leopard».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів