Поділитись:

Зеленський заявив, що Україна може перемогти у 2023 році

Понеділок, 23 січня 2023, 09:05
Зеленський заявив, що Україна може перемогти у 2023 році

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна може перемогти у війні з росією вже у 2023 році, якщо українці зберігатимуть міцність.

Про це йшлося у розмові Зеленського і експрем’єра Великої Британії Бориса Джонсона під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, – інформує сайт президента.

«Я дуже вірю, що ми зможемо перемогти у 2023 році. Не все залежить від нас, але при цьому все залежить від нас. Нам не можна втратити нашу міцність. Будемо її втрачати – війна буде довшою. Ми все одно переможемо. Швидкість залежить від двох головних речей – наша міцність всередині, номер один. Наша міцність зовні, це допомога наших партнерів. І там, і там ми спроможні перемогти цього року. Але і там, і там може бути уповільнення в процесах, і тоді це буде більш довгий шлях, але він точно до перемоги», – сказав Зеленський.

Президент також відкинув будь-які твердження щодо необов’язковості перемоги України чи допустимості часткової перемоги.

Володимир Зеленський зазначив, що завершення війни у справедливий спосіб передбачає ініційована Україною формула миру.

«Формула миру – це потужна дипломатична зброя. Всі пункти там – справедливі й чесні щодо будь-якої держави, з повагою до статуту ООН, до суверенітету, до територіальної цілісності», – сказав він.

Щоб ця мирна формула принесла результати, важливо об’єднати довкола її реалізації друзів і партнерів України – заручитися підтримкою як США, так і всіх лідерів Європи, зазначив президент.

Своєю чергою, Джонсон заявив, що друзі України допоможуть «якомога швидше закінчити цю війну у 2023 році».

«Тому що це буде найкраще для світу – щоб не гинули люди, і це буде краще для України й, чесно кажучи, для російського народу теж. Закінчімо вже це», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів