Поділитись:

США передали ООН докази того, що Північна Корея допомагає росії зброєю

Субота, 21 січня 2023, 07:11

Сполучені Штати передали в Комітет Радбезу ООН з питань санкцій проти КНДР докази постачань північнокорейським режимом зброї російській ПВК «Вагнер» для застосування у війні рф проти України.

Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, – передає Укрінформ.

«Ми бачили, як представники влади Північної Кореї брехливо заперечували постачання зброї для ПВК «Вагнер», – сказав представник Білого дому.

Він нагадав, що США вже заявляли про конкретні випадки таких поставок, і зараз мають відповідні докази. Зокрема, Кірбі показав журналістам відповідні супутникові знімки.

«Ці зображення свідчать, що 18 листопада п’ять російських залізничних вагонів вирушили з рф до КНДР. Наступного дня Північна Корея завантажила ці залізничні вагони, контейнери, після чого потяг повернувся до росії», – пояснив представник адміністрації США.

 

«Постачання зброї з КНДР є прямим порушенням резолюції Ради Безпеки ООН, тому сьогодні ми поділилися інформацією про ці порушення з групою експертів Комітету РБ з питань санкцій проти КНДР. Ми продовжимо говорити про ці порушення в Раді Безпеки разом із нашими союзниками й партнерами», – наголосив Кірбі.

При цьому він зауважив, що обсяги постачань з Північної Кореї для ПВК «Вагнер» не змінили динаміки бойових дій в Україні. Однак, за словами Кірбі, росія прагне надалі отримувати озброєння з КНДР.

«Ми чітко засуджуємо дії КНДР та закликаємо її негайно припинити ці поставки ПВК «Вагнер», – підсумував представник Ради нацбезпеки Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів