Поділитись:

Сніг, дощ, ожеледиця: водіїв попереджають про «температурні гойдалки» на Волині

П'ятниця, 20 січня 2023, 16:30

На Волині очікується погіршення погодних умов: учасників дорожнього руху попереджають про «температурні гойдалки», дощ, сніг та ожеледицю.

Про це у п'ятницю, 20 січня, повідомили на фейсбук-сторінці Служби автомобільних доріг у Волинській області.

«Сьогодні-завтра погода знову не тішитиме волинян – за інформацією обласного центру з гідрометеорології у північних та західних  районах нашого краю ввечері 20 січня зі збереженням вночі 21 січня  очікується  значний дощ, мокрий сніг та сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (рівень небезпечності – І, жовтий)», – йдеться у дописі. 

Водночас упродовж найближчих днів буде вітряно та матимуть місце температурні «гойдалки».

Волинські дорожники проводять моніторинг стану дорожнього покриття і готові за потреби проводити обробку автошляхів державного значення протиожеледними матеріалами та розчищати їх від снігу.

«Оскільки безпека на автошляхах залежить не лише від дорожників, закликаємо всіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними обережними та дисциплінованими! 
Кермувальникам не завадить дотримуватись дозволеного швидкісного режиму та безпечної дистанції, утриматись від ризикованих маневрів, не сідати за кермо транспортного засобу з літніми чи стертими шинами на колесах, не відволікатись на мобільні телефони. 
Пішоходам радимо «засвітитись» у темряві та в умовах недостатньої видимості, а також не нехтувати простими правилами поведінки на дорозі», – зазначили у Службі автодоріг.

Дорожники додали, що усім користувачам доріг варто пам’ятати, що на мокрій та слизькій дорозі гальмівний шлях в рази збільшується.

При плануванні поїздок радять зважати на погодні умови, а за можливості відкласти їх до настання сприятливіших погодних умов.

Якщо негода застала в дорозі, її можна перечекати на майданчиках відстою, які можна віднайти на мапі нижче:

Також водіїв просять бути свідомими і не створювати перепон для роботи дорожньої спецтехніки.

«Ми працюємо, аби за складних погодних умов не прибігати до закриття чи обмеження руху на волинських автошляхах, поставтесь з розумінням і допоможіть нам з цим! Якщо є можливість – перенесіть поїздку до настання сприятливішої погоди», – додали у службі автодоріг.

У разі виникнення ускладнень проїзду чи інших надзвичайних ситуацій на автошляхах державного значення області телефонуйте на цілодобову гарячу лінію Укравтодору за номером: +38 067 400 60 80.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів