Поділитись:

Волинянин може сісти на три роки за зрубані в лісі дерева

Четвер, 19 січня 2023, 15:14
Волинянин може сісти на три роки за зрубані в лісі дерева

На Волині чоловік не відшкодував 80 тисяч гривень за зрубані дерева і тепер може потрапити до в'язниці на три роки.

Про це інформує Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Волинянину, який не відшкодував збитки за самовільну порубку, загрожує позбавлення волі до 3-х років. Факт працівники групи оперативного реагування Ківерцівського лісового господарства встановили та передали в поліцію минулого року.

У результаті слідство становило вину чоловіка – жителя села Скреготівка Луцького району. Зважаючи на те, що лісопорушник так і не сплатив завдані державі збитки – а це майже 80 тисяч гривень, справа набувала кримінального завершення (відповідно до ч. 1 ст. 246 КК України за незаконну порубку дерев у лісах, що заподіяла істотну шкоду, передбачене покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі).

Працівники лісової охорони та груп оперативного реагування і надалі продовжують посилені патрулювання. За цей місяць року на Волині вже виявлено 15 фактів лісопорушень.

З останніх, виявлених днями: лісова охорона на Ковельщині разом із поліцією встановили особу лісопорушника, який здійснив самовільну порубку у Замлинському лісництві Любомльського лісового господарства. Завдані збитки – майже 40 тисяч гривень, за що вже також передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадують: кошти, які лісопорушники сплачують через завдані збитки, поповнюють бюджети місцевих громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів