Поділитись:

Підготовка займає певний час: військовий оглядач розповів, коли чекати на новий ракетний удар (відео)

Вівторок, 17 січня 2023, 22:00

Росія з початку осені використовує тактику ракетного терору, проте останнім часом проміжки між ракетними обстрілами ростуть, а кількість водночас випущених ракет зменшується. Уже тривалий час чимало експертів заявляють про нестачу ракет, зокрема високоточних, у Росії.

Як часто росія здатна наносити ракетні удари та коли можна очікувати наступної атаки у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» розповів військово-політичний оглядач груп «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Експерт зазначив, що варто враховувати фактор накопичення боєкомплекту, що в середньому фактор накопичення росії наразі становить 5-7 ракет на добу.

«Що таке фактор накопичення? Це коли об’єкт на якому йде концентрація боєкомплекту, наприклад аеродром, він отримує необхідну кількість цих ракет для того, щоб сформувати боєкомплект для нанесення ударів», – каже він.

У фактор накопичення формується у 3 етапи: отримання боєкомплекту з виробництва, складів чи центру збереження, технічна перевірка боєкомплекту та логістика. Усі ці пункти займають певний час. Військовий оглядач привів в приклад ракетний удар 31 грудня, де росіяни задіяли менше ракет як зазвичай. З цього постає питання, що можливо Росія не може накопичити 5-7 ракет на добу. Так вони могли залишити запас на наступні дні, проте і питання вичерпання запасів залишається актуальним.

Експерт підсумував, якщо окупанти останнього разу використали увесь ракетний запас, то на підготовку нового обстрілу їм необхідно 1,5-2 тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів