Поділитись:

Польща вже передала Україні понад 260 танків

Вівторок, 17 січня 2023, 20:43

Польща вже передала Україні понад 260 танків Т-72 різних модифікацій.

Про це розповів президент Польщі Анджей Дудапише Укрінформ.

«Є дві причини: по-перше, Німеччина є частиною НАТО і якщо кілька союзників висловлює готовність передати свої танки Україні, то це важливий момент. По-друге, тиск німецької політичної сцени і громадської думки зростає, тому я сподіваюся, що всі ці елементи призведуть до цього дуже важливого рішення»,– зазначив Дуда.

Він підкреслив, що військова допомога Києву є ключовим елементом для розв’язання складної ситуації на сході України.

«Якщо ми й надалі надсилатимемо велику кількість найсучаснішої зброї для захисників України, то українці матимуть потенціал для того, щоб зупинити Росію. Ми намагаємося організувати більшу підтримку для України. Відтак ми сподіваємося, що з’явиться кілька союзників, які передадуть Україні танки Leopard 2, Сhallenger з Великої Британії»,– наголосив президент Польщі.

Глава польської держави зазначив, що Варшава надає значну військову допомогу Україні. За його словами, цієї військової допомоги Києву вже надано на понад 2 млрд дол., що є величезними коштами для Польщі. Він повідомив, що у початковій фазі війни Польща передала Україні всі свої переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які на той час були в польській армії. Крім того, Варшава передала Україні значну кількість самохідно-артилерійських установок Krab та понад 260 танків Т-72 різних модифікацій. Він констатував, що рішення про передачу танків приймалося торік у березні негайно, оскільки на початку війни Україна їх дуже потребувала. Для Польщі це був дуже складний процес, оскільки ці танки не були на складах, а на озброєнні польської армії.

На 20 січня запланована чергова зустріч у Рамштайні. Різні джерела стверджують, що Німеччина, яка залишається скептичною щодо надання Україні військової допомоги, може ухвалити рішення про дозвіл на постачання танків свого виробництва іншим країнам і сама долучитися до такої допомоги. Досі відомство канцлера ФРН заперечувало такі плани на ближчу перспективу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів