Поділитись:

«Волиньобленерго» оштрафували за недотримання графіків відключення світла (відео)

Вівторок, 17 січня 2023, 16:14
«Волиньобленерго» оштрафували за недотримання графіків відключення світла (відео)

За недотримання графіків відключення світла та недостатнє інформування населення ПрАТ «Волиньобленерго» оштрафували на 85 тисяч гривень. 

Про це стало відомо під час відкритого засідання НКРЕКП у вівторок, 17 січня. 

Так, у результаті позапланової виїзної перевірки «Волиньобленерго», яку державний регулятор вирішив провести через численні скарги мешканців Волині, з'ясувалося, що порушення у роботі енергетиків є. Зокрема, інформація про відключення електроенергії несвоєчасно доводиться до відома споживачів. 

Виконувач обов'язків генерального директора «Волиньобленерго» Віталій Петров пояснив, що проблеми в роботі трапляються через складні умови після ворожих атак на критичну інфраструктуру. Він запевнив, що навіть попри це зараз волинські енергетики подають електроенергію стабільно за графіком 4 через 4 години. 

«В умовах воєнного стану і наймасштабніших в історії України вимушених обмежень споживачів ми всі вперше працюємо. Після ракетних ударів агресора по підстанціях 330 кВ у Ковелі та Луцьку, які через пошкодження були виведені з роботи повністю, за одну добу працівники нашого підприємства склали нову альтернативну схему без діючих вузлових підстанцій, і цим самим заживили всі найважливіші об'єкти критичної інфраструктури. В умовах найгострішого дефіциту, який склався 23 листопада, забезпечили електропостачання всіх критичних об'єктів інфраструктури при отриманні живлення лише з одного джерела. На сьогодні, коли середньодобова величина доведеного ліміту складає у нашій області у межах 50-60% від необхідного електрозабезпечення області наші споживачі стабільно отримують графік 4 через 4 години. А всі важливі об'єкти інфраструктури заживлені і працюють», – пояснив Віталій Петров.

Він запевнив, що «Волиньобленерго» постійно працює над удосконаленням графіків погодинних відключень споживачів, покращенням існуючих і створенням нових сервісів комунікації зі споживачами. Каже, всі зауваження від регулятора врахували, а помилки виправили. 

Попри це, за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення ліцензійних умов розподілу електричної енергії на «Волиньобленерго» наклали штраф у розмірі 85 тисяч гривень. Аналогічний штраф наклали на підприємства «Вінницяобленерго» та «Чернівціобленерго». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
18 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
29 березня 2024
22 березня 2024