Поділитись:

Як Волинська митниця пропускала гуманітарку у 2022-му: цифри

Вівторок, 17 січня 2023, 13:45
Як Волинська митниця пропускала гуманітарку у 2022-му: цифри

Через Волинську митницю від початку повномасштабної війни до кінця 2022 року ввезли більше 300 тисяч гуманітарних вантажів. 

Про це під час пресконференції у вівторок, 17 січня повідомив виконувач обов'язків начальника Волинської митниці Микола Татарчук

За його словами, 50 тисяч вантажів ввезли до 22 березня. Решта пройшли митний контроль за спрощеною процедурою. 

Микола Татарчук нагадав, що 22 березня минулого року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо спрощення ввезення гуманітарної допомоги з-за кордону. Згідно з прийнятою постановою для ввезення гуманітарної допомоги з 23 березня потрібен лише один документ – декларація, яка заповнюється на митниці. Таким чином гуманітарні вантажі можуть потрапляти в Україну значно швидше. 

Загальна кількість гуманітарного вантажу, який потрапив в Україну через пункти пропуску Волинської митниці, складає 250 тисяч тонн. Зокрема, волинські митники оформили 11 690 транспортних засобів на потреби Збройних сил України за минулий рік. 

Цікаво, що на пропуск митного вантажу із заповненою декларацією митники повинні витрачати не більше 15 хвилин. Микола Татарчук каже, що наразі волинські митники виконують цю вимогу уряду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів