Поділитись:

Росія збільшує вік призовників, щоб приховати мобілізацію, – розвідка

Неділя, 15 січня 2023, 18:44
Росія збільшує вік призовників, щоб приховати мобілізацію, – розвідка

В Росії збільшують вік призовників, щоб приховати мобілізацію в країні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, – пише Суспільне.

«Намір Росії збільшити верхню межу віку призовників на військову службу із 27 до 30 років може свідчити про сподівання російського керівництва посилити армію РФ, не оголошуючи чергової хвилі мобілізації», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у відомстві, 12 січня 2023 року Андрій Картаполов, голова комітету Держдуми Росії з оборони, запропонував, щоб Росія збільшила верхній вік призовників на військову службу з 27 до 30 років до весняного призову навесні 2023 року.

«Картаполов сказав, що цей крок має на меті забезпечити оголошене раніше збільшення чисельності російських сил на 30%. Минулого року президент Путін заявив, що підтримує такий крок, і російські чиновники, ймовірно, озвучують реакцію громадськості», — йдеться у повідомленні.

Міноборони Британії вважає, що у такий спосіб російське керівництво намагається посилити свої війська в Україні, не оголошуючи чергову хвилю мобілізації всередині країни.

«Існує реалістична ймовірність того, що російські лідери сподіваються, що зміна вікових критеріїв для звичайного призову може зміцнити особовий склад, готовий воювати в Україні, і водночас буде виглядати менш тривожним для населення, ніж оголошення ще одного раунду непопулярного процесу "часткової мобілізації», — зазначається в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів