Поділитись:

У NASA підтвердили висновки інших лабораторій щодо аномальної спеки у 2022-му

Понеділок, 16 січня 2023, 04:40

Середня температура поверхні Землі у 2022 році зрівнялася з 2015 роком і стала п'ятою найвищою за всю історію спостережень. Про це повідомили вчені з Інституту космічних досліджень імені Годдарда (GISS) NASA в Нью-Йорку.

Глобальна температура в 2022 році була на 1,6 градуса Фаренгейта (0,89 градуса Цельсія) вище середнього за базовий період NASA (1951-1980).

Останні дев'ять років були найтеплішими з того часу, як у 1880 році людство почало вести сучасний облік. Це означає, що у 2022 році на Землі було приблизно на 2 градуси Фаренгейта (або приблизно 1,11 градуса Цельсія) тепліше, ніж середній показник кінця 19 століття.

«Причина тенденції до потепління полягає в тому, що людство продовжує викидати величезну кількість парникових газів в атмосферу.  Відповідно довгострокові планетарні впливи також посилюватимуться„ – сказав Гевін Шмідт, директор GISS, провідного центру моделювання клімату NASA.

Раніше про вісім найтепліших років за всю історію спостережень повідомили вчені зі Служби зміни клімату Європейського Союзу «Коперник». 2022-й рік посідає 5 місце щодо глобальної температури планети. Проте в багатьох моментах він побив усі рекорди.

Згідно звіту «Основні моменти глобального клімату за 2022 рік», минулий рік був роком екстремальних температур. Зокрема було побито багато температурних рекордів, а зростання концентрації парникових газів в атмосфері продовжувалося. 

Для Європи літо 2022 року було найспекотнішим за всю історію спостережень, а загалом минулий рік став другим найтеплішим роком за всю історію спостережень для Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
 
Надрукувати
мітки:
коментарів