Поділитись:

Міноборони: по Дніпру вдарили ракетою Х-22 – у ЗСУ нема засобів збивати такі цілі (відео)

Неділя, 15 січня 2023, 08:25

У Збройних сил України наразі нема вогневих можливостей збити крилату ракету типу Х-22, яка поцілила у житловий будинок у Дніпрі.

Про це заявив командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

«14 січня 2023 року із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 рф по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв., влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги)», – йдеться в повідомленні.

Радіолокаційні засоби зафіксували приблизне місце запуску ракет, а також висоту та швидкість польоту.

Олещук наголосив, що українські військові не мають засобів, які могли б збити цю ракету. Також він заявив, що з початку російської агресії по Україні було випущено 210 ракет такого типу і жодна з них не була збита.

Маса такої ракети становить 950 кг, а максимальна дальність польоту – до 600 км. Якщо ракету застосовують з великих відстаней, то відхилення від цілі може складати кілька сот метрів.

«Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі», – пояснив Олещук.

Зазначимо, що радник Офісу президента Олексій Арестович ввечері 14 січня заявив, що ракета, яка летіла над Дніпром, була нібито збита силами протиповітряної оборони та вибухнула при падінні на під’їзд багатоповерхівки. Ці слова одразу ж почали поширювати російські пропагандисти, намагаючись зняти провину з країни-терориста за смерть цивільних людей. На заяву Арестовича відреагував міський голова Дніпра Борис Філатов, закликавши СБУ якось на це відреагувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів