Поділитись:

Балістичні або зенітні ракети: Повітряні сили розповіли про ранковий удар по Києву (відео)

Субота, 14 січня 2023, 11:35
Балістичні або зенітні ракети: Повітряні сили розповіли про ранковий удар по Києву (відео)

фото ілюстративне

14 січня росія атакувала Київ ракетами, що летіли з північного напрямку по балістичній траєкторії.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат, – повідомляє Українська правда.

«Скоріш за все, це ракети, які летіли по балістичній траєкторії. З північного напрямку. Балістика не є доступною, щоб ми її виявляли і збивали», – зазначив Юрій Ігнат.

З його слів, спеціалісти вивчатимуть за уламками, який саме тип ракет застосував ворог у суботу, 14 січня. Але очевидно, що це були або балістичні ракети, або зенітні ракети С 300, які летять по балістичній траєкторії.

Оповіщення про ракетну небезпеку надійшло із запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел.

На жаль, у Збройних силах України немає ефективних засобів щодо виявлення та знищення балістичних ракет, наголосив Ігнат.

Речник Повітряних сил також підтвердив, що група російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 зараз у повітрі. Невідомо, чи здійснять вони пуски ракет, їх політ відстежується.

Як повідомив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба, внаслідок ранкової атаки пошкоджено 18 приватних будинків. Понівечені дахи та вікна. Екстрені служби працюють на місці. Попередньо, без постраждалих. На обʼєкті критичної інфраструктури пожежа локалізована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів