Поділитись:

Цьогоріч на закупівлю БПЛА передбачено 20 мільярдів гривень, – Резніков

П'ятниця, 13 січня 2023, 16:04

Міністерство оборони у 2023 році планує витратити на придбання безпілотників різних типів застосування (повітряні, наземні, підводні) 20 млрд грн.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков, – повідомляє УНН.

Серед моделей, які планується придбати, будуть і зразки вітчизняного виробництва.

«Цього року на закупівлю безпілотників ми запланували в бюджеті 20 млрд грн. Це БПЛА різних типів. Це, зокрема, і українські зразки, які ми прийняли на озброєння за останні пів року, – це наші нові безпілотники», – розповів міністр.

Використання різного роду БПЛА – від розвідувальних до ударних – набуло широкого розмаху у війні з рф. Як пояснюють військові, невеликі розвідувальні дрони стали їхніми «очима», однак вони є витратним матеріалом, адже «живуть» на фронті недовго. Тому військові підрозділи, що здійснюють аеророзвідку, потребують безперервного постачання такими засобами.

Серед переданих на озброєння наших військових зразків зброї є такі безпілотні авіаційні комплекси вітчизняного виробництва, як «Лелека-100», А1-СМ «Фурія», Windhover, PD-2, ACS-3.

Також у Міноборони заявили про свою відкритість до ознайомлення з новітніми розробками, які не прийняті на озброєння або не експортувались.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів