Поділитись:

Росія може провали наступальні операції через нестачу боєприпасів, – ISW

Четвер, 12 січня 2023, 08:34
Росія може провали наступальні операції через нестачу боєприпасів, – ISW

Російський оборонно-промисловий комплекс не може виготовляти достатню кількість боєприпасів, що може унеможливити наступальні операції агресорів на сході України у 2023 році.

Таку думку висловили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), – інформує ТСН.

У повідомленні вказується, що добова щільність артилерійського вогню зі сторони росіян впала на 75% порівняно з попередніми періодами війни.

Експерти припускають, що це відбувається через значний дефіцит боєприпасів, з яким зіткнулись загарбники, тому можуть переглядати свою тактику ведення подальшої війни.

Експерти зазначили, що росіяни використали свої основні запаси 122-мм і 152-мм калібру в очікуванні, що посилені артилерійські обстріли дадуть швидкий результат.

«РФ тепер повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби», – вказують фахівці.

В Інститут вивчення війни додають:

«У росії все частіше визнають, що фундаментальні проблеми, такі як дефіцит боєприпасів і нездатність забезпечення військ, серйозно перешкоджають проведенню наступальних операцій». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів