Поділитись:

Apple почне виробляти власні дисплеї, щоб зменшити залежність від Samsung і LG

Четвер, 12 січня 2023, 01:09
Apple почне виробляти власні дисплеї, щоб зменшити залежність від Samsung і LG

Компанія Apple планує почати використовувати власні дисплеї в мобільних пристроях вже у 2024 році і таким чином зменшити свою залежність від технологічних партнерів.

Про це пише Економічна правда.

За словами співрозмовників агентства, компанія планує почати з заміни дисплея в годиннику Apple Watch найвищого класу до кінця наступного року. 

Екрани оновлюють поточний стандарт OLED – органічних світлодіодів – до технології, що називається microLED, і Apple планує зрештою використовувати такі дисплеї для інших пристроїв, включаючи iPhone.

«Зміни є частиною широкомасштабних зусиль по заміні поставок Apple на деталі власного виробництва, що дасть компанії більше контролю над дизайном і можливостями своєї продукції.Технологічний гігант відмовився від чіпів Intel Corp. в своїх комп'ютерах Mac на користь власних розробок і планує зробити те ж саме з ключовими бездротовими компонентами в своїх iPhone», – пише Bloomberg.

Представник Apple відмовився від коментарів.

Samsung є передвоим виробником дисплеїв у світі, і вже давно випускає власну версію microLED для телевізорів.

Але, зробивши екрани власними силами, Apple могла б у довгостроковій перспективі краще налаштовувати свої пристрої та утримувати міцніший ланцюжок поставок, пише агентство.

Apple працює над зміною дисплеїв вже багато років. Bloomberg вперше писав у 2018 році про план компанії розробляти власні дисплеї, починаючи з Apple Watch. Цей крок завдасть удару по Samsung Display Co. і LG Display Co. - двом основним постачальникам екранів для годинників.

Акції LG Display впали на 4,1% в середу після того, як агентство Bloomberg повідомило про цю новину. Акції Samsung Electronics Co., тим часом, втратили більшу частину свого прибутку під час ранкових торгів у Сеулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів