Поділитись:

Військовий аналітик розповів, що змусить Росію відмовитись від масованих ракетних атак (відео)

Вівторок, 10 січня 2023, 21:50
Військовий аналітик розповів, що змусить Росію відмовитись від масованих ракетних атак (відео)

На початку осені 2022 року росія почала використовувати тактику ракетного терору проти українського населення. Своїми ракетними ударами по критичній інфраструктурі росіяни намагаються спричинити гуманітарну катастрофу в Україні, але натомість лише сильніше об’єднали українців та світ проти своєї країни.

Останнім часом ракетні обстріли стали рідшими, адже у росії, за багатьма даними, закінчуються запаси крилатих ракет. У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV військовий аналітик Олексій Гетьман розповів, що, на його думку, змусить росіян відмовитись від масованих ракетних обстрілів по критичній та цивільній інфраструктурі.

Експерт впевнений, що наразі України веде перемовини про отримання додаткових одиниць зенітних ракет, що використовуються в системах ППО у нашій країні. Україна демонструє високу статистичну ймовірність ураження ворожих цілей, навіть більше, аніж закладено у тактико-технічні дані відповідних ракетних комплексів, до прикладу протиракетна система Patriot (яку офіційно Україна отримає від США) має закладену ефективність ураження 80% цілей.

Проте чимало залежить не лише від самого комплексу, але й від військових: бойові розрахунки, екіпажі та пілоти.

«За таких обставин відсоток ураження цілей буде високим, до 90%, до чого ми прагнемо. 100% ми не зіб’ємо, але якщо ми будемо вражати 9 з 10 ракет, що по нас запускаються то скоріш за все обстріли припиняться, тому що у росії немає скільки ракет і це не буде мати військового сенсу», – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів