Поділитись:

Android-пристрої українців атакує новий вірус

П'ятниця, 13 січня 2017, 19:30
Android-пристрої українців атакує новий вірус

Кіберполіція виявила новий шкідливий банківський троян, який спрямований на користувачів мобільних телефонів під керуванням операційної системи Android.

Поширюється вірус на території України, а також Білорусі та інших країн СНД, – повідомляє прес-служба кіберполіції.

"Варто зазначити, що такий троян швидко поширюється, і зараз кількість інфікованих пристроїв нараховує більш 500 тис. За словами фахівців, з кожним днем їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тисяч", – відзначили в кіберполіції.

Вірус поширюється, маскуючись під популярні додатки, такі як "Вконтакті", "Однокласники", Pokemon Go, Telegram та інші. Вбудований в додаток файл розшифровує код, доданий зловмисниками, ресурси програми, і запускає файл. Далі запущений файл викачує з сервера основну частину шкідливого коду, який, своєю чергою, містить посилання на скачування ще декількох шкідливих файлів.

Відтак, злочинці отримують все необхідне для крадіжки грошей жертви. Зокрема, вони можуть отримати доступ до баз даних браузерів, які містять інформацію про збережені логіни і паролі, історію відвідувань, файли cookie і навіть збережені дані банківських карт.

Надрукувати
мітки:
коментарів