Поділитись:

У росії ракети не закінчаться ніколи, – військовий експерт

Понеділок, 09 січня 2023, 10:06
У росії ракети не закінчаться ніколи, – військовий експерт

фото ілюстративне

Ракетні атаки росією України ніколи не закінчаться, оскільки у ворога є виробництво власних ракет.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко в інтерв'ю УНІАН.

Зі слів експерта, масовані удари і терористичні атаки рф будуть продовжуватися і надалі, хоч начальник ГУР Кирило Буданов повідомляв, що у росії ракет залишилося на 2-3 масовані удари. 

«Ці 2-3 рази ніколи не закінчаться. Оскільки в росії є виробництво ракет. Кирило Буданов говорить у даному випадку про те, що росія отримала достатній запас ще з часів Радянського Союзу з ракетного озброєння. У неї склади, центри зберігання до 2022 року ломилися, але не всі ракети зберігалися в ідеальних умовах. І багато з них, які є в наявності, це не десятки, це сотні ракет, перебувають у непридатному для застосування стані. Така ракета може вибухнути під час пуску. Зараз у них ведеться робота над доопрацюванням цих ракет – технічне обслуговування, ремонт. Боєготових ракет дійсно обмежена кількість. І навіть придатні до застосування ракети, коли вони знімаються зі зберігання, повинні пройти певне технічне обслуговування», – пояснив Олександр Коваленко.

Військово-політичний оглядач зазначає, що у середньому за добу росія може підготувати до застосування 5-7 ракет. 1,5 – 2 тижні – приблизно ті терміни, які їм у нинішніх умовах достатні для формування боєкомплекту для масованого ракетного удару з проривом протиповітряної оборони і підвищенням ефективності від цього прориву.

Але найближчим часом запас ракет у росіян закінчиться. І вони залишаються на рівні власного виробництва. І від цього надалі залежатиме, коли вони зможуть підготувати боєкомплект для завдання масованого удару по Україні.

«Це вже будуть не 1,5-2 тижні. Це будуть вже 3-4 тижні, можливо, місяць. У перспективі ми повинні говорити про те, що ракетні загрози не зменшаться. Масовані удари, якщо вони будуть відповідати їхній тактиці ведення війни проти України, терористичні атаки, продовжаться надалі. Будуть виключно зростати терміни між цими масованими ударами», – додав Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024