Поділитись:

У січні відбудеться наступна зустріч у форматі «Рамштайн»

Субота, 07 січня 2023, 15:40
У січні відбудеться наступна зустріч у форматі «Рамштайн»

фото ілюстративне

Наступна, восьма, зустріч Контактної групи з питань оборони України, або формат «Рамштайн», відбудеться 20 січня 2023 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства оборони Німеччини за підсумками розмови очільниці відомства Крістіне Ламбрехт і глави Пентагону Ллойда Остіна, –  передає «Європейська правда».

«У межах підготовки до майбутньої зустрічі формату «Рамштайн» 20 січня 2023 року основними темами обговорення були поточна військова ситуація в Україні та координація подальшої військової підтримки оборонної кампанії України», – зазначається там.

У Пентагоні раніше повідомили, що участь у восьмому засіданні Контактної групи з оборони України візьмуть очільники оборонних відомств 50 країн.

«Разом із нашими союзниками ми вкотре демонструємо, що спільно підтримуємо Україну та діємо єдиним та тісно скоординованим фронтом. Разом ми сильніші», – наголосила міністерка оборони Німеччини.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, анонсуючи новий «Рамштайн», заявляв, що Україна покладає «великі надії на нові рішення про оборонну підтримку з боку партнерів», і назвав засідання «дуже важливим для оголошення нових рішень».

Нагадаємо: формат «Рамштайн», який об’єднує понад 50 країн світу, було започатковано з метою колективної підтримки України, щоб задовольнити оборонні потреби української армії в умовах протистояння повномасштабному вторгненню росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів