Поділитись:

Росія у січні-лютому планує мобілізувати ще пів мільйона людей, – розвідка (відео)

Субота, 07 січня 2023, 07:19
Росія у січні-лютому планує мобілізувати ще пів мільйона людей, – розвідка (відео)

фото ілюстративне

Росія планує мобілізувати у січні-лютому ще 500 тисяч військових на додачу до тих 300 тисяч, які були мобілізовані у жовтні 2022 року. 

Про це сказав заступник начальника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Українська правда, посилаючись на The Guardian.

Зі слів Скібіцького, нові мобілізовані будуть брати участь у низці російських наступальних операцій навесні та влітку на сході та півдні України.

«Ми розраховуємо, що вони будуть вести наступальні дії в Донецькій і Харківській областях, а також, можливо, в Запорізькій, а оборонятися – в Херсоні і Криму. Це та кількість людей, яка їм буде потрібна для виконання такого завдання», – сказав Скібіцький, пояснюючи, чому вони очікують, що буде мобілізовано пів мільйона.

Скібіцький сказав, що росії знадобиться приблизно два місяці, щоб зібрати військові формування, і будь-який російський успіх на полі бою залежатиме від того, наскільки добре росіяни будуть оснащені та підготовлені. З його слів, багато чого також залежатиме від продовження постачання західних боєприпасів та озброєнь в Україну для оснащення нових резервних підрозділів, які Україна готує.

Він вважає, що якщо росія програє на цьому етапі, протягом 6-7 наступних місяців, то президент рф володимир путін «зазнає краху». Зі слів Скібіцького, в росії оголосять нову хвилю мобілізації 15 січня – після зимових свят.

Росія у січні-лютому планує мобілізувати ще пів мільйона людей, – розвідка (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів