Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 6 січня

П'ятниця, 06 січня 2023, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 6 січня.

Про те, як п'яна водійка в'їхала в дерево, а її приїхав рятувати п'яний чоловік

Вчора, близько 23-ї години, патрульні отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Карпенка-Карого.

Під час спілкування з кермувальницею інспектори виявили в неї явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат тесту на пристрої Drager – 1,55 проміле. Такий показник перевищує допустиму норму майже у 8 разів.

Згодом на автомобілі Mazda на місце автопригоди прибув чоловік водійки, який теж мав ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти освідування на місці або в медзакладі він відмовився.

Більше тут.

 

Про те, чому викладачам ВНУ зменшать зарплату

У Волинському національному університеті новий навчальний семестр розпочнуть 20 лютого. 

Як стало відомом журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», у навчальному закладі наступні півтора місяця суттєво економитимуть на опаленні, адже оплату комунальних послуг університету профінансували на 50% менше. Крім того, на період тривалих канікул працівникам університету скоротять зарплатню. Так, викладачі та інші працівники в цей час отримуватимуть тільки дві третини своєї звичної зарплатні. Все через зменшення на 20 мільйонів гривень лімітів фінансування навчального закладу.

Більше тут.

 

Про нову начальницю обласного управління освіти

На Волині призначили нову начальницю управління освіти і науки облдержадміністрації.

Нею стала Наталія Матвіюк. Нова головна освітянка Волині має 15 років досвіду роботи в органах місцевого самоврядування та на державній службі. Зокрема, працювала у Луцькому районному та міському центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Попереднє місце роботи – начальник служби у справах дітей Підгайцівської сільської ради.

Більше тут.

 

Інші цікаві новини: