Поділитись:

Від початку року від COVID-19 померли п'ятеро волинян (відео)

П'ятниця, 06 січня 2023, 15:52
Від початку року від COVID-19 померли п'ятеро волинян (відео)

фото ілюстративне

На Волині зростає захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19. З 1 січня від коронавірусної інфекції померли п'ятеро волинян. 

Про це розповіла завідувачка відділу імунопрофілактики обласного центру контролю і профілактики хвороб Беата Серватович, – повідомляє Суспільне.

Зі слів Беати Серватович, епідситуація щодо COVID-19 почала погіршуватися впродовж трьох останніх тижнів 2022-го року. Від початку 2023-го з 84 лабораторно підтверджених випадків – п'ять летальних. Це люди похилого віку, які у своєму анамнезі мали хронічні захворювання серцево-судинної системи та цукровий діабет, а також не мали щеплення проти коронавірусної хвороби.

Завідувачка відділу імунопрофілактики обласного центру контролю і профілактики хвороб Беата СерватовичЗавідувачка відділу імунопрофілактики обласного центру контролю і профілактики хвороб Беата Серватович
 

На Волині зараз циркулює вірус грипу А, – каже фахівчиня. З початку епідсезону лабораторія обласного центру контролю і профілактики хвороб підтвердила 285 випадків. З них 65% хворих – діти віком до 17 років. Паралельно з вірусом грипу А з групи респіраторних інфекцій виділені віруси парагрипу, аденовіруси, риновірус.

Зі слів сімейної лікарки Наталії Крищук, найбільше на гострореспіраторні інфекції та грип хворіє молодь та люди середнього віку, адже вони соціально активні та працюють в організованих колективах. Перебіг грипу в епідсезоні 2022-23 року розпочинається різко: з високої температури та ломоти у тілі.

«Пацієнти зазвичай можуть сказати навіть точну годину, коли вони захворіли. Цікавинкою цього грипу є те, що він може проходити у двоетапний період підвищення температури», – каже лікарка.

З початку епідсезону в області від грипу вакцинувалися понад дві тисячі людей. Також триває вакцинація проти CJVID-19. Проти COVID-19 можна щепитися вакцинами Pfizer та CoronoVac. Аби вакцинуватися від грипу, вакцину треба купувати самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів