До Білорусі прибув новий ешелон із російською технікою (фото, відео)

П'ятниця, 06 січня 2023, 14:12

У рамках нарощування регіонального угруповання військ (сил) Республіки Білорусь та російської федерації у п'ятницю до Білорусі прибув черговий ешелон з російською військовою технікою.

Про це повідомили у ТГ-каналі міноборони Білорусі.

При цьому моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляє, що до Білорусі перекинули не менш як 50 одиниць техніки, на багатьох вантажівках є розпізнавальний символ Z.

За даними групи, ешелон складається з близько 43 КамАЗів і Уралів, БАЗ-6306, 5 бензовозів, 2 зенітних установок ЗУ-23-2, польових кухонь і бочок для води. На одній з машин помітили номери з 44-м регіоном РФ – це Західний військовий округ. Ешелон прибув до Барановичів Брестської області.

Білоруське міноборони також повідомляє, що Олександр Лукашенко прибув на 230-й загальновійськовий полігон «Обуз-Лісновський» у Брестській області, де розміщена російська частина із загальної РГВ. Лукашенко заслухав доповідь представника російських збройних сил про завершення бойового узгодження частин та з'єднань регіонального угруповання військ, у якому сказано, що російські підрозділи «готові до виконання завдань з призначення».

Учора міноборони Білорусі повідомило, що на території країни триває нарощування спільного з РФ угруповання регіональних військ. Крім того, там анонсували льотно-тактичні навчання.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: