Поділитись:

Волинські сапери знешкодили 1026 боєприпасів в області та понад 3500 – на деокупованих територіях

Понеділок, 02 січня 2023, 12:57

Минулого року волинські піротехніки знешкодили 1026 боєприпасів на території області та понад 3,5 тисячі – на деокупованих територіях нашої країни.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

У 2022 році працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Волинській області знешкодили 1026 застарілих боєприпасів часів минулих воєн, виявлених у Волинській області.

В умовах воєнного стану волинські піротехніки у складі зведених загонів працювали на деокупованих територіях. 

З 15 квітня по 27 вересня групи 2022 року волинські піротехніки позмінно виконували завдання за призначенням у Чернігівській області. Волиняни здійснювали розмінування територій населених пунктів, об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення населення Чернігівської області. Майже за пів року вони вилучили та знешкодили 3097 вибухонебезпечних предметів, обстежили понад тисячу гектарів території, 120 будівель та споруд, з яких 113 - житлові будинки.

З 28 вересня 2022 року особовий склад групи піротехнічних робіт передислокувався на Донеччину, де й дотепер продовжують очищати нашу землю від небезпечного залізяччя війни, що триває. Станом на 1 січня волиняни знешкодили 492 боєприпаси різного ґатунку й обстежили понад 115 гектарів території Донеччини.

Попри напружений графік роботи наші піротехніки разом із фахівцями іншими відділів долучилися до масштабної просвітницької кампанії із протимінної безпеки. У листопаді вони перебували на території Чернігівської області, де активно провадили такі заходи із населенням. За період 14-30 листопада минулого року проведені навчання із запобігання випадків травмування та загибелі людей у 6 громадах Чернігівщини для 1100 наших співвітчизників.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів