Поділитись:

Поблизу кордону України вдвічі менше російських військ, ніж було в лютому, – Генштаб

Четвер, 29 грудня 2022, 16:05
Поблизу кордону України вдвічі менше російських військ, ніж було в лютому, – Генштаб

Наразі в Білорусі та в прикордонних російських областях удвічі менше російських військ, ніж було в лютому 2022 року, коли окупанти наступали на Київ.

Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, – пише Громадське.

Так, у Білорусі, Брянській та Курській областях наразі 22 тисячі російських солдатів. Натомість у лютому для наступу на Київ рф залучала 45,5 тисячі військових.

«Навіть у разі залучення всіх бойових білоруських військ — сухопутних військ та сил спеціальних операцій — спільне угруповання буде приблизно 30 тисяч. Це все одно менше за те [угруповання], що брало участь у повномасштабному вторгненні», — сказав Громов.

Також він розповів, що ситуація вздовж кордону з Білоруссю залишається контрольованою та стабільною. Там російські війська продовжують навчання на полігонах. За даними Генштабу, у Білорусі зараз до 11 тисяч особового складу й понад 400 одиниць озброєння та військової техніки.

«На сьогодні росія вивезла з Білорусі всі запаси боєприпасів до артилерійських систем та РСЗВ, які створили в інтересах рф напередодні нападу на Україну. А Мінськ має обмежені можливості щодо забезпечення боєприпасами наступального угруповання», — розповів Громов.

Він додав, що безпосередній вступ Білорусі у війну проти України залежатиме від того, чи вдасться окупантам просунутися на Донецькому напрямку, та від дій Сил оборони.

Водночас Росія розширює контроль над військовими аеродромами в Білорусі. Додатково обладнують летовища в Мачулищах, Барановичах та Лунинці. У Генштабі кажуть, що саме аеродром у Мачулищах росіяни хочуть зробити ключовим логістичним хабом для своїх військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів