Поділитись:

Як розрахувати вартість доставки з Китаю в Україну?

Четвер, 29 грудня 2022, 11:09
Як розрахувати вартість доставки з Китаю в Україну?

Якщо ваш бізнес пов'язаний з доставкою з Китаю, то вас неодмінно цікавлять питання – як вигідно привезти товар в Україну та розрахувати вартість наперед? Питання вартості завжди стоїть на першому місці. Розповідаємо про способи доставки з Китаю та формування вартості цієї послуги.

Способи доставки з Китаю

Перевага для українського бізнесу – низька собівартість китайських товарів. Найчастіше підприємці працюють з Піднебесною за простою схемою: придбати дешево – привезти вигідно – продати дорого. Через високий попит на експорт, Китай розвиває всі способи транспортування. Окрім цього, уряд лояльний до іноземних підприємців, тому митниця пропускає майже всі групи товарів.

Найчастіше з Китаю везуть літаком та морем, рідше – залізницею.

Авіадоставка – швидкий, але дорогий спосіб перевезення. Це експрес-сервіс для «термінових» вантажів. Наприклад, екзотичних фруктів, продуктів, чаю і, навіть, деталей, без яких неможливий ремонт. Ним частіше за все користуються великі бізнеси. Чекати потрібно десь 3-5 днів

Морська контейнерна доставка – найкраще рішення для підприємців, які співпрацюють з Китаєм. Звичайно, перша перевага – низька вартість, особливо у порівнянні з авіаперевезеннями. Далі – універсальність, безпека та відсутність обмежень габаритів вантажу. Чекати потрібно 55-60 днів.

Вибір способу доставки залишається за замовником, в залежності від типу вантажу та термінів очікування.

Важливо розуміти, що після російського вторгнення вантажоперевезення майже повністю зупинились. Порти заблоковані, авіація на паузі, залізниця перекрита. Логістичним компаніям, які мали досвід та напрацьовані схеми, прийшлося з нуля організовувати нові безпечні маршрути. Реорганізація шляхів відбулася через країни Європи.

Від чого залежить вартість доставки?

Звичайно, головний показник – вид транспорту для доставки, який обрав підприємець. А далі такі чинники:

  • характеристика товару (вага, тип вантажу, габарити та об’єм)
  • фактична вага – показник після зважування вантажу
  • упакування
  • вартість страхування
  • митні умови
  • маршрут
  • термін виконання замовлення
  • особливості товару

Щоб розрахувати вартість доставки з Китаю, потрібно врахувати всі ці фактори. Саме тому онлайн калькулятори, які є на багатьох сайтах, не в змозі розрахувати реальну вартість вантажу. Підприємці мають негативний досвід: вони прорахували одну вартість, яка потім змінюється у кілька разів. Онлайн калькулятор – це простий маркетинговий хід для невеликих підприємців або приватних осіб, щоб у майбутньому була замовлена консультація.

Тож яка вартість доставки?

Вартість доставки – фіксований показник. У кожної компанії є ставка на одну одиницю ваги. Наприклад, морські перевезення – в середньому доставка 1 кубічного метра (без урахування митних платежів) обходиться до 300 USD/м3. При замовленні понад 4 кубічних метрів вартість знижується.

Теоретично підприємець може самостійно прорахувати вартість доставки, але краще довірити це професіоналам. Компанія M3Cargo здійснює доставку вантажів з Китаю морем. Прораховуємо вартість та фіксуємо суму за клієнтом у договорі. З нами точно, прозоро та надійно! 

Надрукувати
мітки:
коментарів