Поділитись:

У Луцьку перевіряли генератори в магазинах та аптеках (відео)

Четвер, 29 грудня 2022, 09:29

У Луцьку інспектори перевіряли генератори у закладах громадського харчування та аптеках.

Рятувальники стежили за дотриманням правил користування генераторами. Про це пише Суспільне.

Як розповів  провідний інспектор Держслужби з надзвичайних ситуацій області Владислав Самойленко, рятувальники нагадували підприємцям і працівникам, які використовують у роботі генератори, як безпечно діяти, аби не допустити пожеж, замикання та ураження струмом.

Зі слів інспектора, коли в генераторі закінчується пальне, його обов'язково потрібно вимкнути, дати час охолонути і лише згодом заправити.

«Якщо на гарячий мотор десь проллється бензин, то може статися загоряння»», – каже Владислав Самойленко.

В одній з аптек інспектори помітили порушення – генератор розташований занадто близько до будівлі. Прилад має бути на відстані шість метрів.

Працівник кафе Микола Лебедюк каже: усі прилади в закладі харчування – електричні. Заправляють генератор завжди на вулиці: «Прижимні грилі, паралельні грилі, фритюр, світло в залі.... Нам щоранку привозять бензин, ми заправляємо і всередину не заносимо бензин».

«Користуючись 4-5 годин, потрібно генератору давати відпочити 30 хвилин. Ставити генератори під навісом», – розповів Владислав Самойленко працівникам аптеки.

З його слів, також категорично забороняється використовувати електрогенератори в господарських будівлях, в гаражах, особливо в житлових будинках.

З середини листопада, відколи почали застосовувати стабілізаційні відключення світла, в області не зафіксували жодного випадку вибуху, загоряння чи ураження струмом під час роботи генераторів, розповів речник управління ДСНС Волині Володимир Нестеров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів