Поділитись:

За рік СБУ нейтралізувала понад 4,5 тисячі російських кібератак

Середа, 28 грудня 2022, 06:17
За рік СБУ нейтралізувала понад 4,5 тисячі російських кібератак

З початку року Служба безпеки України нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак на Україну.

Про це пише Укрінформ.

«Ми підійшли до 2022-го року, маючи позаду 8-річний досвід гібридної війни. Адже війна у кіберпросторі тривала і раніше. На момент вторгнення ми вже були готові до найгірших сценаріїв. А масовані кібератаки, які ми відбили в січні та лютому, стали додатковими «тренуваннями» перед вторгненням», – зазначив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

За його словами, з початком повномасштабної агресії роботи стало набагато більше. Якщо у 2020 році було зафіксовано майже 800 кібератак, у 2021 – 1400, то вже цьогоріч – їхня кількість зросла у понад 3 рази.

«Сьогодні країна-агресор завдає в середньому понад 10 кібератак на добу. Про більшість українське суспільство, на щастя, навіть не знає», – заявив Вітюк.

Він також повідомив, що в зоні особливої уваги ворога є енергетика, логістика, військові об’єкти, а також бази даних органів влади та інформресурси.

«Ми моніторимо ризики і загрози у режимі реального часу 24/7. Більшість хакерів із російських спецслужб, що працюють по нам, знаємо поіменно. Іде робота з їх документування. Після перемоги України на них чекатиме окремий блок засідань міжнародного військового трибуналу»,– зазначив Вітюк.

Як повідомляли раніше, росія супроводжує свої ракетні удари по енергетичних об’єктах України потужними кібератаками, щоб спричинити максимальний «блекаут».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів