Поділитись:

В Україні перерахували пенсії: хто отримуватиме більше

Середа, 28 грудня 2022, 05:42
В Україні перерахували пенсії:  хто отримуватиме більше

В Україні підвищили мінімальну пенсію на 66 гривень. Тепер її розмір становить 2093 гривні.

Однак це підвищення не дозволить компенсувати зростання цін. Крім того, збільшення дісталося тим, хто мав незначний стаж або отримував маленьку зарплату. Про це пише OBOZREVATEL.

«У грудні підвищили пенсії тим, чия пенсія залежала від прожиткового мінімуму. Це люди, які мають найнижчу пенсію в Україні, можливо, мали маленький робочий стаж або низьку заробітну плату», – розповів колишній міністр соцполітики Андрій Рева. Однак таке підвищення назвати відчутним вкрай складно.

Старша наукова співробітниця Інституту демографії та соцдосліджень Лідія Ткаченко також зазначає: підвищення стосується невеликої кількості пенсіонерів.

«Це люди з інвалідністю, пенсіонери через втрату годувальника, люди з невеликим стажем, які отримували мінімальну зарплату. Зараз важко орієнтуватися в цифрах. Це якщо орієнтуватися на цифри, які були до початку війни», – каже Ткаченко.

Пенсіонери та українці з мінімальними зарплатами – найвразливіші категорії, які найсильніше постраждають через різку інфляцію та незначну індексацію. Для того, щоб їхні доходи повернулися хоча б до рівня січня 2022-го, уряду доведеться провести низку підвищень, а всім українцям – старанно працювати для ліквідації величезного дефіциту держбюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів