Поділитись:

У Луцьку стартував марафон зі здачі крові (відео)

Понеділок, 26 грудня 2022, 20:37

У Луцьку в понеділок, 26 грудня в обласному центрі крові розпочався триденний марафон зі здачі крові для наповнення банку крові.

Волонтери запрошують охочих долучитися до акції та отримати подарунок. Про це розповіла Суспільному ініціаторка акції Марія Бадалян.

З її слів, впродовж дня здали кров і доєдналися до акції майже пів сотні людей.

«Ми вперше проводимо цей захід, ідея в тому, що хочемо так залучити людей здавати кров навіть на свята. Сьогодні приходило багато людей, хоча, ми очікували, що після Різдва не буде багато», – говорить волонтерка.

 

Перед тим, як здавати кров, потрібно виспатися, поснідати, випити чаю і мати гарний настрій, – зазначила медична сестра Зінаїда Казалюк.

«У нас стерильні нові контейнери, герметично запаковані. Він використовується і одразу утилізовується. Також беремо стерильні пробірки, які герметичні, одноразові», – каже медсестра.

 

Одним з перших долучився до марафону Сергій Романюк. З його слів, донором крові став давно.

«Це актуально у цей час війни і взагалі треба допомагати діткам і всім людям, хто потребую переливання. Важливо наповнювати банк крові, кожна свідома людина повинна над цим задумуватися і долучатися», – говорить чоловік.

 

Щодня приходять задавати кров приблизно 50 людей, що майже на 30 % більше, ніж торік, – розповів виконувач обов'язків директора обласного Центру служби крові Юрій Кременець.

«База даних донорів є, контакти тримаємо, і в разі чого – дзвонимо, викликаємо і люди з розумінням ставляться та приходять. У цьому році звання «почесний донор» отримали більше 50 донорів і від президента п’ятеро «заслужений донор». Пільги отримує людина з цим статусом – 10 % доплату до пенсії», – додав керівник Центру служби крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024