Поділитись:

РФ вкотре змінила командувача Західного військового округу, – розвідка

Понеділок, 26 грудня 2022, 17:55
РФ вкотре змінила командувача Західного військового округу, – розвідка

У Збройних силах РФ вчетверте від початку повномасштабного вторгнення в Україну змінився командувач Західного військового округу.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«В окупаційній армії відбулась чергова ротація у вищому командуванні», – заявили у ГУР МО.

Як повідомили розвідники, з посади командувача військами Західного військового округу був знятий генерал-полковник Кузовльов Сергій Юрійович, який встиг побути на цій посаді лише близько місяця. Натомість західний ВО ЗС РФ очолив генерал-лейтенант Нікіфоров Євгеній Валерійович.

Повідомляється, що раніше Нікіфоров обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача військами Східного військового округу. За даними розвідки, на сьогодні він перебуває в командному пункті угруповання військ «Захід» у Богучарі Воронезької області.

Формальною причиною звільнення Кузовльова був названий провал підготовки наступу на Лиманському напрямку. Втім, у розвідці переконані, що це є проявом внутрішньополітичної боротьби у вищому керівництві РФ: «людину з орбіти Шойгу-Герасимова змінюють на кандидата від групи Суровікіна-Пригожина».

Як зауважили в ГУР, генерал Нікіфоров став четвертим командувачем Західного військового округу від початку повномасштабного вторгнення.

Попередниками Нікіфорова були: генерал-полковник Олександр Журавльов – з листопада 2018 року по липень 2022 року, але фактично з квітня 2022 р. був відсторонений від виконання обов'язків; генерал-лейтенант Андрій Сичевой – з липня по серпень 2022 р.; генерал-лейтенант Роман Бердніков – з серпня по вересень 2022 р.; генерал-полковник Сергій Кузовльов – з листопада по грудень 2022 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів