Поділитись:

Тлін, безвихідь і бігуни: різдвяний ранок у луцькому парку (депресивні фото)

Автор: Міла Роспопа |
Понеділок, 26 грудня 2022, 16:34

Різдвяний ранок 26 грудня у Центральному парку Луцька видався геть не святковим. Із вогнів тут кволо горіла самотня гірлянда «Луцької Венеції», а з людей були хіба моржі, відчайдушні спортсмени і поодинокі журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», які шукали у парку настрій. 

Дощ і холод пронизували до кісток. А небо над голими верхівками дерев було таким похмурим, що цілком могло би пробуватися на роль родича Венздей у другому сезоні серіалу. 

 

 

 

 

І хоча ще зовсім недавно свіжий зимовий сніг рипів під ногами усіх, хто приходив до парку, нині про зиму тут нагадують тільки невеликі брудно-білі купки і ненадійна крига, яка скувала паркові канали, і з-під якої вже ось кілька днів виглядає зелена трава. 

 

 

 

У Луцькому зоопарку в таку пору відвідувачів настільки мало, що здивований працівник замість «доброго дня» привітався із нами словами «Матінко Божа!». Віслюки нудно сидять у своєму будиночку, і навіть не здогадуються, що їх славетні предки дві тисячі років тому десь в цю пору прихистили людське дитя, чиє ім'я пам'ятають досі. 

 

Ведмеді вже позасинали, і схоже, всі інші мешканці зоопарку ловлять цей сонний зимовий вайб. Шотландські корови висунули назовні свої волохаті дупи, єноти так від'їлися до зими, що не без труднощів виходять назовні, коли їм приносять ще їжі. Сурикати гріються біля новеньких інфрачервоних ламп і мріють про день, коли знову можна буде назовні. 

 

 

 

 

 

 

 

Парк тихий і безлюдний. Десь у хатах та офісах лучан продовжує народжуватися Христос. Вперше цього року. 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів