Поділитись:

У Луцьку комісія видаватиме добровольцям посвідчення учасника бойових дій в зоні АТО

Середа, 11 січня 2017, 17:01

Луцькі бійці-добровольці, які воювали на Сході, але не визнані на рівні держави учасниками бойових дій, зможуть звернутись у спеціально створену комісію і отримати посвідчення учасника бойових дій, яке діятиме на території Луцька.

Луцька міська рада вирішила визнати воїнів-добровольців, які воювали на Сході, але з певних причин не змогли легалізуватись. Про це розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко 11 січня під час засідання позачергового виконкому.

Він додав, що треба створити комісію і прийняти положення, яким користуватиметься комісія.

"Доброволець має звернутись до цієї комісії і надати документи. Комісія розглядає ці документи і видає людині посвідчення учасиника бойових дій, яке діятиме на території Луцька і завдяки якому добровольці зможуть скористатися міськими програмами для учасників АТО", – пояснив Сергій Григоренко.

Відтак до комісії увійдуть: Сергій Григоренко, начальник департаменту соціального захисту Луцькради Тетяна Книш, Тетяна Денбновецька, представники ЦК "АЗОВ" Андрій Дяченко та Вадим Крикун, представник ДУК Сергій Лєманов, Андрій Омельчук, Юрій Ракович, депутат Аркадій Соломатін, заступник начальника юридичного відділу Луцькради Наталія Юрченко.

Також підтримали кандидатури депутатів Алли Надточій, Майї Шостак та члена міськвиконкому Олександра Тиводара.

Член виконкому Олег Бондарук запропонував включити в склад комісії депутата Павла Данильчука.

Втім доброволець Володимир Бакулін сказав, що Данильчук в цій комісії буде зацікавленою стороною.

"Виходить, ми його вигнали з "Правого Сектору", а він буде вирішувати, чи давати нам УБД? Ми проти його кандидатури", – сказав доброволець Володимир Бакулін.

Сергій Ліманов запропонував внести зміни, а саме: надання статусу бійця добровольця повинне здійснюватись для осіб, які зареєстровані в Луцьку не менше 3 місяців з моменту подання документів на комісію. Його пропозицію виконком підтримав.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
18 березня 2024
12:00
02 січня 2024
18 грудня 2023
15 грудня 2023
05 грудня 2023
28 листопада 2023
08 листопада 2023
09 жовтня 2023
14 вересня 2023