Поділитись:

Викрадали людей на Харківщині: учасників російської ДРГ засудили на 11 років

Субота, 24 грудня 2022, 22:50

Учасників російської диверсійно-розвідувальної групи, які викрадали людей на Харківщині, засудили 11 років за ґратами.

Їх у жовтні затримали працівники Служби безпеки України. Про це повідомили в  СБУ.

Під час захоплення Ізюмського району диверсанти за завданням москви шукали учасників війни на Донбасі. На початку вересня вони викрали трьох мешканців селища Борова. Викрадених чоловіків тримали зв’язаними у земляній ямі з мішками на голові.

До ветеранів війни на Донбасі окупанти застосовували тортури і погрожували вбивством. У такий спосіб вони проводили допити й намагалися «вибити» інформацію про інших українських патріотів.

Працівники СБУ знешкодили ворожу групу під час бойової операції у жовтні. Під час оперативно-бойових заходів правоохоронці затримали чотирьох російських диверсантів.

Серед них — двоє кадрових співробітників 16 окремої бригади спеціального призначення головного управління генштабу зс рф (більш відомого як ГРУ). Ще двоє — найманці російської приватної військової компанії (якої саме, не вказується).

Суд визнав диверсантів винними у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою людей, і призначив покарання у вигляді 11 років ув’язнення кожному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів