Поділитись:

Кулеба розповів, коли і на яких умовах Україна вступить до НАТО

Субота, 24 грудня 2022, 10:02
Кулеба розповів, коли і на яких умовах Україна вступить до НАТО

Україна, здолавши російську агресію, стане членом НАТО на докорінно інших умовах, аніж це могло статися між 2008 і 2022 роками, коли державі відмовляли у вступі через залякування Кремля.

Про це на конференції послів України заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, – інформує ТСН.

Міністр нагадав, що до повномасштабного вторгнення рф Україна дуже потребувала вступу в НАТО саме для того, щоб росія не напала. Втім, москва залякала союзників і нам відмовили у захисті. 

«Але нині ситуація докорінно інша. За вагомої підтримки тих самих союзників, але тепер це саме наша армія, яка б’є агресора. Здолавши російську загрозу не лише для себе, але і для євроатлантичного простору, ми станемо учасником колективної безпеки на докорінно інших умовах, ніж це могло статися між 2008 і 2022 роками», – висловився Кулеба.

Голова МЗС наголосив, що Україна вже є міцною військовою потугою, яка фундаментально змінює військовий баланс у регіоні та виступає донором безпеки для НАТО, і не буде «бідною родичкою», яку сховали під крило п’ятої статті НАТО.

«А сьогодні не слухайте тих, хто просторікує про неможливість членства України в НАТО. Ми це вже проходили. Якщо ми добре зробимо свою роботу, завтра вони ж співатимуть осанну євроатлантичній Україні», – підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів