Поділитись:

У Ковелі взяли на перевірку проби води з поїздів

Середа, 21 грудня 2022, 08:31
У Ковелі взяли на перевірку проби води з поїздів

Працівники Ковельського лінійного відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» працювали в пасажирському вагонному депо м. Ковель, де провели відбір проб води, змивів (контроль якості дезінфекції) на відповідність вимогам нормативних документів.

Проби відбиралися в рухомому складі у пасажирських поїздах із питних бачків вагонів, – інформує Волинський обласний лабораторний центр. 

Ворог воює з нами не лише на полі бою, а й в інформаційному просторі. Останнім часом з’являється  все більше фейків  про падіння якості водопровідної води в Україні, користування якої начебто може призвести до епідемій.

«Ця інформація не витримує жодної критики. Адже для забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення у воєнний період нашим Центром (так само, як іншими обласними Центрами) здійснюється щоденний моніторинг якості і безпечності питної води водогонів. На сьогодні досліджено близько 11 тисяч проб питної води централізованого та нецентралізованого водопостачання за мікробіологічними і санітарно-хімічними показниками. Завдяки роботі комунальних служб, місцевих і регіональних влад, а також постійному спостереженню центрами контролю та профілактики хвороб, люди можуть без ризиків користуватися централізованим та нецентралізованим водопостачанням», – наголосили в лабораторному центрі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів