Поділитись:

Невдовзі Україна отримає понад 10 000 терміналів Starlink

Вівторок, 20 грудня 2022, 13:38

В найближчі місяці до України доправлять понад 10 000 тисяч терміналів Starlink.

Україна та компанія Space Exploration Technologies Corp уклали угоду на постачання додаткових Starlink. Про це розповів міністр з питань цифрової трансформації України Михайло Федоров, – пише Мілітарний.

 

«SpaceX та Ілон Маск швидко реагують на проблеми і допомагають нам. Ілон Маск запевнив нас, що і надалі буде підтримувати Україну. Коли у нас були відключення електроенергії, я в той день написав йому повідомлення, і він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки. Він розуміє ситуацію», – розповів Федоров.

За словами міністра, від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала вже 22 тисячі Starlink.

Також Федоров повідомив, що остаточного контракту на отримання пристроїв ще немає, низка країн ЄС готові розділити плату за них. Про які саме країни йдеться – він не уточнив.

«На сьогодні всі фінансові питання вирішені», – сказав міністр, додавши, що навесні Україні необхідно буде знайти додаткове фінансування.

«Щодо інтернету, то у нас є багато Starlink, але головне, що ми отримали кивок на ще одну партію, яка буде використана для стабілізації зв’язку на випадок критичних ситуацій», – додав Федоров.

Нагадаємо, у листопаді Україна отримала 1570 додаткових терміналів Starlink від Польщі.

Довідково:

Starlink – це проєкт SpaceX, який за допомогою мережі супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Система працює надає у будь-якій точці планети. Цією функцією активно користуються українські військові. Термінали можна встановити скрізь, звідки їх можуть бачити супутники напряму. Система прив’язана до невеликих терміналів, які мають фазовані антенні решітки й відстежують супутники.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів