Поділитись:

Прикордонники розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Понеділок, 19 грудня 2022, 15:43
Прикордонники розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Сили оборони України не фіксують яких змін, через «відволікаючі» маневри білоруських військових і продовжують укріплювати кордон із Республікою Білорусь.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, – повідомляє Українська правда.

«Як відомо, сьогодні міноборони Білорусі заявило про завершення раптової перевірки боєздатності своїх військ, яка тривала протягом останніх днів. В той же час за ці дні ми не фіксували поряд кордону якогось збільшення щодо техніки і особового складу або маневрів військових. Як ця перевірка, так і навчання, які Білорусь проводить разом з росіянами, фактично нічого не змінюють для України. Ми продовжуємо посилювати кордон із Білоруссю, як безпосередньо по лінії держрубежу, так і в прикордонні, щоб наш кордон був максимально готовий до обороноздатності, бо, повертаючись до 24 лютого, ми добре пам’ятаємо, звідки заходили російські війська, як білоруські прикордонники «люб’язно» відкрили кордон, і як РБ зараз підтримує росію у розв’язаній проти України війні», – зазначив Андрій Демченко.

Тож, зауважив Демченко, треба бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій: чи то якщо російські війська повторно спробують зайти, чи якщо білоруські сили через тиск росії захочуть відкрито підтримати військову агресію проти України.

Зі слів Демченка, крім укріплення кордону з інженерного погляду, знищуються можливі напрямки руху військової техніки, в тому числі мінуються найбільш загрозливі напрямки. Окрім цього, розгортаються системи спостереження, для моніторингу ситуації на кордоні використовуються безпілотники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:00
01 травня 2024
13:01
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024