Поділитись:

Анджеліна Джолі пішла з посади посла доброї волі ООН у справах біженців

Неділя, 18 грудня 2022, 00:10

Голлівудська акторка, режисерка, фотомодель та посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі залишила посаду Спеціального посланника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Про це йдеться у спільній заяві УВКБ ООН та Джолі, – передає Укрінформ.

«Після більш ніж 20 років самовідданої роботи в Агентстві ООН у справах біженців та відстоювання прав і захисту вимушено переміщених осіб у всьому світі Анджеліна Джолі залишає посаду спеціального посланника УВКБ ООН, щоб займатися ширшим колом гуманітарних питань і питань прав людини», – йдеться в заяві.

У ній зазначається, що Джолі продовжуватиме працювати над розбудовою рівноправної, справедливої та інклюзивної міжнародної системи захисту прав біженців і вимушено переміщених осіб.

«Анджеліна Джолі дуже довго була важливим гуманітарним партнером УВКБ ООН. Ми вдячні їй за десятиліття служіння, її відданість і те, що вона зробила для біженців і людей, змушених тікати зі своїх домівок. Після довгої та успішної роботи з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою роботу й підтримую її рішення. Я знаю, що проблема біженців залишиться близькою для неї, і впевнений, що вона з такою ж пристрастю й увагою працюватиме над ширшим колом гуманітарних питань. Із нетерпінням чекаю нашої подальшої дружби», – сказав верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Джолі, зі свого боку, подякувала колегам із УВКБ ООН за успішну спільну роботу.

«У наступні роки я продовжуватиму робити все що в моїх силах, щоб підтримати біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що для мене настав час працювати по-іншому, безпосередньо співпрацюючи з біженцями та місцевими організаціями й підтримуючи їхні зусилля з пошуку рішень», – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
05 лютого 2024
19 січня 2024
02 грудня 2023
23 листопада 2023
03 листопада 2023
08 липня 2023
19 червня 2023
07 червня 2023
18 травня 2023