Місце народження – «швидка»: на Волині хлопчик і дівчинка народилися по дорозі до пологового

Субота, 17 грудня 2022, 16:28

Фото ілюстративне

На Волині протягом двох днів медики невідкладної медичної допомоги прийняли пологи у двох жінок по дорозі до пологових будинків. Народилися здорові хлопчик і дівчинка.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У четвер. 15 грудня, о 22:35 до Центральної оперативної диспетчерської надійшло звернення, що в одному з населених пунктів області  у жінки почалися пологи. Бригада ЕМД, яка прибула на виклик, прийняла рішення про транспортування жінки до пологового будинку.

Проте вагітна почала народжувати просто в машині екстреної медичної допомоги. Народився здоровий хлопчик.

Після пологів автомобіль доїхав до пологового  будинку, де породіллю із сином вже чекали профільні спеціалісти.

Наступної ночі, у п'ятницю, 16 грудня, о 04:06, до Центральної оперативної диспетчерської надійшло повідомлення, що в одному з населених пунктів Володимирського району в жінки почалися  пологи.

Враховуючи, що це була вже п'ята вагітність, чоловік вирішив доставити жінку до пологового відділення власним транспортом. Бригада ЕМД виїхала на зустріч, жінку перенесли у «швидку», і продовжили транспортування.  

Проте малеча чекати не хотіла і жінка почала народжувати. Тож медики вирішили зупинитися й прийняти пологи в машині ЕМД.

Народилась здорова дівчинка.

Після пологів «швидка» доїхала до найближчого закладу охорони здоров’я, де на породіллю з дочкою вже чекали  спеціалісти пологового відділення .

«Завдяки злагодженим діям та професіоналізму медичних працівників, пологи пройшли без ускладнень для жінок та немовлят. 
Хочемо побажати породіллям і їхнім малюкам здоров’я та щасливого зростання», – зазначили у Центрі екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо: нещодавно у Луцьку патрульні поліцейські доставили до пологового будинку жінку, у якої почались перейми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: