Поділитись:

Щодня у травмпункт Волинської обласної дитячої лікарні звертаються до 40 пацієнтів

Субота, 17 грудня 2022, 17:14
Щодня у травмпункт Волинської обласної дитячої лікарні звертаються до 40 пацієнтів

фото ілюстративне

Щодня у травмпункті Волинської обласної дитячої лікарні приймають по 30-40 пацієнтів. Менша частина з них звертаються з травмами, які діти отримали на слизькій дорозі.

Про це розповіла завідувачка відділення невідкладної медичної допомоги у Волинській обласній дитячій клінічній лікарні Наталія Дубина, – повідомляє ВСН.

Зі слів Наталії Дубини, у дні, коли на вулицях Луцька була ожеледиця, кількість звернень не значно збільшилася. Можливо, батьки не відпускали дітей у цей час гуляти, аби поберегти їхнє здоров'я.

«Якщо говорити про звернення щодо травмування на ковзанках і льоду, то зазвичай це 10-15 дітей, а в цілому на добу може бути до 30-40 звернень. Відпускаємо амбулаторно, якщо не потребують важких оперативних втручань. Переважно госпіталізуємо до 5 дітей, які їх потребують», – зазначила лікарка.

Як повідомляє завідувачка відділення, в основному звертаються із болем у кінцівках, можливою деформацією кістки. Найчастіше на льоду підвертають ноги, а ось руки травмують менше. 

«З переломами переважно 5-6 дітей, це та кількість, яка не потребує оперативних втручань. Вони гіпсуються на місці, і, відповідно, відпускаються додому. Зазвичай приходять із розтягненням зв'язок, синцями, гематомами тощо», – пояснила медик.

Наталія Дубина додала, що, попри лід на дорогах, більше все ж звертаються із побутовим травматизмом. Таких звернень – більшість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів