Місцеві бюджети Волині отримали торік понад 2 мільярди гривень податків

Вівторок, 10 січня 2017, 11:15

Надходження місцевих бюджетів Волині за підсумками 2016 року становили 2 мільярди 423 мільйони гривень податків і зборів, які адмініструють органи ДФС.

Це на 47,4 відсотки більше надходжень 2015 року, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

"Тобто місцеві громади Волині у 2016 році отримали майже в півтора разу більше податкових надходжень. Можна впевнено констатувати, що такий результат став можливим завдяки впорядкуванню відносин між працедавцями та найманими працівниками, громадами і орендарями земель та суттєвому покращенню обліку органами місцевого самоврядування потенційних джерел надходжень в бюджет", – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, саме 2016 рік продемонстрував вагомий фінансовий результат співпраці фахівців ДФС та представників усіх гілок влади у напрямку залучення додаткових коштів в місцеві бюджети.

"Зусилля керівників виконавчої влади області, фіскалів тапредставників місцевого самоврядування в напрямку детінізації економіки, зокрема ринку праці, логічним підсумком мають 779,1 мільйона гривень додаткових надходжень в місцеві бюджети", – підкреслила Світлана Савчук.