Поділитись:

Україна повернула з полону 64 воїнів ЗСУ і громадянина США (фото, відео)

Середа, 14 грудня 2022, 13:30
Україна повернула з полону 64 воїнів ЗСУ і громадянина США (фото, відео)

Україна повернула з полону 64 військовослужбовців Збройних сил і громадянина США, який допомагав українцям. Також повернули тіла чотирьох загиблих захисників.

Про це у середу, 14 грудня, повідомив у телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Черговий обмін полоненими. Продовжуємо повертати своїх. 64 воїни ЗСУ, які воювали на Донецькому та Луганському напрямку, зокрема брали участь в обороні міста Бахмут, їдуть додому. Це офіцери, рядові та сержанти, наші герої», – написав він.

Єрмак зазначив, що вдалося також звільнити громадянина США, який допомагав нашим людям – Мурекезі Суеді. Також повернули тіла чотирьох загиблих бійців. 

«Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. Вдячний всій команді, але попереду ще чимало роботи. Працюємо», – додав він.

Тим часом російські ЗМІ повідомляють, що Україна передала РФ настоятеля Лисичанського собору протоієрея Андрія Павленка. Священник перебував в ув'язненні 8 місяців, і тиждень тому був засуджений до 12 років позбавлення волі за держзраду (передавав росіянам відомості про ЗСУ).

Повідомляється, що обмін відбувся «завдяки зусиллям ПВК "Вагнер"». Також у РФ заявляють про повернення росії тіл льотчиків із ПВК «Вагнер».

Україна повернула з полону 64 воїнів ЗСУ і громадянина США (фото, відео)Україна повернула з полону 64 воїнів ЗСУ і громадянина США (фото, відео)Україна повернула з полону 64 воїнів ЗСУ і громадянина США (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів