Поділитись:

На Любомльщині через генератор сталася пожежа (фото)

Середа, 14 грудня 2022, 11:50
На Любомльщині через генератор сталася пожежа (фото)

У Ковельському районі бензиновий генератор спровокував пожежу в гаражі на території приватного домогосподарства.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

Вранці у середу, 14 грудня, у селі Згорани, що на Любомльщині, через замикання електропроводки бензинового генератора виникла пожежа в гаражі на території домогосподарства.

На щастя, вогонь пошкодив лише оздоблення вхідних дверей до гаража. Потерпілих немає.

Рятувальники вкотре наголошують на відповідальному користуванні альтернативними джерелами електропостачання, зокрема генераторами.

Основні правила використання генераторів: 

  • Генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі! НЕ МОЖНА встановлювати у будівлі, тому що під час роботи він виділяє чадний газ, що може призвести до отруєння та летальних випадків. 
  • Встановлюйте генератор так, щоб відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) була не менше 6 метрів! Це важливо, бо під час роботи він сильно нагрівається й предмети поблизу можуть спалахнути.
  • Заправляйте генератор тільки на відкритому повітрі й тримайте паливо якомога далі (через ризик пожежі).

«Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Бережіть себе, оточуючих та своє майно!», – додали у пресслужбі рятувальників.

Нагадаємо: цього ж дня у Луцьку сталася пожежа у підвалі багатоповерхівки – горіли сміття і матрац. У задимленому приміщенні виявили двох чоловіків.

На Любомльщині через генератор сталася пожежа (фото)На Любомльщині через генератор сталася пожежа (фото)На Любомльщині через генератор сталася пожежа (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів