Поділитись:

У Володимирі запровадять CityCard в маршрутках

Вівторок, 13 грудня 2022, 15:50

У Володимирі з наступного року запровадять електронні проїзні квитки у громадському транспорті.

Про це повідомили у Володимирській міській раді.

У транспортних засобах з’являться  валідатори, які зчитуватимуть транспортні, банківські картки, електронні квитки або ж QR-коди у мобільному додатку. Переможцем конкурсу стала ТзОВ «Сіті Кард Систем», яка уже успішно працює в Луцьку та Костополі. Представники компанії обіцяють встановити та налагодити систему приблизно за 4 місяці.

Після впровадженої автоматизованої системи пасажир зможе оплатити за проїзд кількома способами:

  • придбавши транспортну картку у терміналі (учасник конкурсу запропонував встановити у Володимирі три таких термінали),
  • зчитавши QR-код з мобільного додатка або електронного квитка,
  •  з допомогою безконтактної оплати NFC банківською карткою.

Автоматизована система дасть можливість здійснювати gps-моніторинг, завдяки чому можна відстежувати рух автобуса у реальному часі в спеціальному додатку. Така система передбачає встановлення відеоспостереження у транспортних засобах, а також аудіосповіщення про наступну зупинку із зазначенням її назви.

Зазначають, що встановлення обладнання для системи валідування проїзду не передбачає додаткових витрат ні з боку перевізника, ні органу місцевого самоврядування, адже здійснюватиметься виключно за кошти оператора електронних систем. Обслуговуватиме пристрої у маршрутках сервісно-технічна служба, яку створять у Володимирі. З оплати кожної поїздки обслуговуюча компанія отримуватиме 8 відсотків комісії, при цьому для пасажирів тариф залишатиметься незмінним.

 Орієнтовно за пів року у громадському транспорті Володимира запрацює електронний квиток.

Завдяки автоматизованій системі оплати проїзду значно простіше можна буде здійснювати моніторинг пасажиропотоку, зокрема серед пільгових категорій, проїзд яких частково відшкодовується з місцевого бюджету громади.

Іще одна важлива зміна для пасажирів пільгових категорій – це те, що вони зможуть користуватись маршрутним транспортом по усіх напрямках, а не лише під час окремих пільгових рейсів, як це відбувається зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
13:09
26 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024