Поділитись:

Зробіть графіки справедливими: Луцькрада звернулася до «Волиньобленерго»

Автор: Міла Роспопа |
Вівторок, 13 грудня 2022, 12:00
Зробіть графіки справедливими: Луцькрада звернулася до «Волиньобленерго»

Депутати Луцької міської ради звернулися до ПрАТ «Волиньобленерго» з вимогою навести лад у графіках відключень електроенергії. 

За відповідне звернення депутати проголосували під час позачергової сесії у вівторок, 13 грудня. 

«Місцеві жителі та суб'єкти господарювання вже тривалий час гідно переживають усі випробування війни, підлаштовуючись під складні реалії сьогодення, а саме: встановлюють альтернативні джерела живлення, раціонально використовують електроенергію, переводять максимальне споживання енергоресурсів на нічний час, вживають інших заходів, що мають на меті зменшення навантаження на енергосистему міста та країни в цілому.

Завдяки цьому в місті продовжують працювати критично важливі підприємства, лікувальні та освітні заклади, суб’єкти дрібного та середнього підприємництва, центри надання гуманітарних послуг населенню тощо. 

Проте останніми днями значно зросла кількість аргументованих та обґрунтованих скарг, які надходять на адресу Луцької міської ради від населення та бізнесу громади щодо несправедливості у черговості, кількості та тривалості відключень електроенергії», – пояснюють у зверненні. 

У Луцькраді вважають, що чітка логістика та неухильне дотримання графіків відключень електроенергії дасть змогу бізнесу та населенню якісно планувати свою діяльність в особливих умовах. 

Зокрема, зважаючи на часті скарги від мешканців, депутати вимагають переглянути графіки віялових відключень електроенергії та забезпечити справедливу і рівномірну черговість розподілу доступних потужностей між споживачами. Також просять енергетиків чітко дотримуватися анонсованих графіків відключень  електроенергії, а у разі аварійних відключень негайно повідомляти населенню та суб’єктам підприємництва щодо прогнозованих термінів ліквідації аварії.

Депутат від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Андрій Лучик підтримав звернення до обленерго, але водночас наголосив, що ми всі сьогодні маємо розуміти, хто винен в тому, що в нас нема світла: не енергетики, не місцева влада, а саме росія. 

«Хотів би звернутися до представників ПрАТ «Волиньобленерго» і наголосити, що людям в першу чергу потрібне тепло в оселях, а тому графіки відключень мають бути такі, щоб при відключеннях на одних лініях, на інших могли продовжувати роботу котельні та відбувалася подача тепла в квартири мешканців

Сьогодні ми розуміємо, що йде війна, і її наслідки торкаються кожного з нас. Енергетики, як і військові, і медики перебувають на передньому краю цієї війни. Важко усім. І постійні відключення електроенергії, особливо, коли вони здійснюються не за графіком, дратують багатьох людей.

Звичайно ми підтримуємо це звернення, бо людей найбільше обурює несправедливість. І це треба вирішувати, щоб заспокоїти людей, щоб вони могли хоч мінімально планувати свій день. Але разом з тим ми маємо чітко розуміти, що корінь проблеми лежить у росії. І поки ми не виженемо ворога з нашої землі, не підірвемо його військову міць, ситуація не вирішиться», – сказав депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів